Resultat från Ungdoms-SM i Halmstad 9-12/5

Laholms BTK Serve representerades i första hand av Karla, tränaren Stefan och Olivia.

Tränaren Stefan Einarsson med Olivia och Karla.

Karla Fragoso Bengtsson (Flickor-16) hade väldigt svårt att komma igång. Ingenting ville stämma. Trots det och utan en sur min, så kämpade hon vidare och till sist så tog hon ändå en match i sin pool, men gick inte vidare till slutspel. Kanske var inte huvudet med till 100 % för en gångs skull, då hon också fyllde år denna dag. Grattis på födelsedagen och grattis till att du är ett fantastiskt föredöme för de andra tjejerna.

Karla mot Felicia Borg (Sjöbo BTK)
Karla i mitten, och klubbkompisen Defne Feyozula till höger.

I dubbel spelade Karla tillsammans med Nellie Svensson (Klagshamn), där det blev för svårt motstånd i cupspelet. Nellie har valt att spela för Laholm i Div. 1 till nästa år, vilket vi glädjer oss åt, då hon passar väldigt bra in i laget. Hennes farfar är dessutom en drivande, positiv skäl bland våra pensionärer.

Nellie gjorde en mycket stark insats i Flickor-14 och blev 9:a. Grattis.

Nellie Svensson.

Olivia Lämpegård var inte direktkvalificerad i Flickor-14, utan kom med ändå. Dessutom har hon ett år kvar i denna klassen.

Hon började starkt med att vinna två matcher och förlora en i poolspelet, vilket gjorde att hon blev tvåa och gick vidare till cupspelet, som spelas i bäst av sju set.

Foto: Linda Carlsson/SBTF

Här fick hon möta en mycket högre rankad tjej, där hon borde vara chanslös. Olivia gick in i matchen utan någon press, med bara glädje för varje vunnen boll. Vad händer? Hon börjar spela över sin normala förmåga, och börjar vinna fler och fler bollar. Avslappnad, koncentrerad och med en fighting spirit, så lyckas hon även ta två set.

Trots förlust med 4-2, så har vi sällan sett en så glad och stolt förlorare. Spara den känslan. Mitt under spelet försökte hon även få ordning på sin hejande publik, som var i extas över hennes spel. Man applåderar inte när den andra spelaren har otur och missar enkla bollar eller man själv har tur. Hon tittade upp mot sin fanklubb och skakade på huvudet, men lyckades inte få till en arg mi

Denna fantastiska känsla hade hon redan haft i flickdubbeln tillsammans med sin kompis Olivia ifrån Motala, spelande för Västers. De hade aldrig spelat tillsammans och mötte toppseedade Siri Benjegård och Gabriela Aaltonen. Siri är flerfaldig svensk mästare i 14, 16, 18- och kanske även i 20-klassen. Hennes medspelare är näst bäst i Sverige, efter Siri.

Olivia Lämpegård/Olivia Östling mot Gabriela Aaltonen/Siri Benjegård.

En förväntad kross kan man tänka sig. Men icke. 2 x Olivia överraskade med att ta ledning i varje set och förvånade sig själv genom att kunna vara med i matchen. Det tände till och man klappade till när man fick chansen, så det var inga långa dueller. Sista setet slutade med 12-10. En kanonmatch av “Oliviorna” finns streamad, och kan ses här. Eller i spelaren här under, från 38:50.


Vår Wilma Thoren tog en bronsmedalj i Damjunior-18, trots en säsong med skador. Numera går hon på idrottsgymnasiet i Eslöv och spelar för dem. Ett stort grattis,

Arvid Lindau spelade mycket bra i Herrjunior-18, men hade inte marginalerna på sin sida. Går numera på pingisgymnasiet i Halmstad och spelar då för dem. Här tillsammans med tränaren Fabian Åkesson.

En som alltid är på plats är ytterligare en Laholmare. Nämligen Fredrik ”Figge” Håkansson som jobbar med pingis i Halmstad, som tränare och coach för elitspelare.

Ni hittar även en massa bilder på SBTF:s Flickr-sida.

Relaterade inlägg

Trinidad & Tobago-mästare tillbaka i Servehallen

Tisdag 6 augusti till fredag 9 augusti, kommer syskonen Zuri (9 år) och Samir (8 år) till Laholm.Vi söker sparringpartners för att träna fyra timmar om dagen…

☀️ Kansliet håller semesterstängt v. 27-30

Pensionärerna under juli

Under juli månad, kör pensionärerna som vanligt på tisdagar och torsdagar mellan kl. 08-12.

“Servarna” uppträdde 6 juni

Nationaldagen 6 juni, blev en lyckad premiär för vårat band “Servarna”, bestående av pingisspelande medlemmar. Över 100 personer i publiken! Stort tack till alla som hjälpte till…

📌 Ny säsongsavgift 2024/2025: 900 kr

På klubbens årsmöte i tisdags, 28 maj, beslutades att höja säsongsavgiften till 900 kr.
Den nya avgiften börjar att gälla omedelbart.

Resultat från KM för ungdomar (uppdaterat)

I tisdags spelades KM för ungdomar i hallen. Här kommer lite resultat.