Klubbresa till Gråbo, 29 sept – 1 okt

En mycket lyckad klubbresa till Christer Bloms minne.

Resan gick till Lekstorps Höstpool i Gråbo med två tävlingsdagar och övernattning långt ut i skogen. Här bodde vi i en scoutstuga (Lövsjöstugan) intill Stora Lövsjön med möjligheter till bastu, bad, kanotpaddling m.m. Spelarna bestod av 16 st med åldersspann från 9 år till 74 år.

Markpersonalen som bestod av 5 föräldrar fixade mat, körningar, aktiviteter och annan service på ett oöverträffat sätt. Vi blev dock mycket förvånade över att det fanns en ”supercoach” bland dessa, trots att han inte hade några pedagogiska, psykologiska eller några tekniska pingiskunskaper överhuvudtaget, vad vi känner till. Han blev tingad på direkten av den tjejen som upptäckte honom, medan hans egen dotter blev mycket konfunderad. En sådan här talang måste vi ta till vara.

Vad han sa vid varje match, fick vi aldrig veta, men det diskuterades livligt senare på kvällen. Ett förslag var att han skulle leda en kurs på Teneriffa för blivande ”supercoacher” i klubben. Dock lades detta förslag åt sidan, då vi andra tyckte att det var nog att, ”ta i lite för mycket”.

Resultatet blev att alla ville testa ifall de kunde bli supercoachare och sprang runt i pingishallen för att leta efter någon som inte blev coachad.

När fler och fler tävlat färdigt blev det gott om coacher, som blev till en hel hejarklack, vid de sista matcherna. Någon hade till och med hängt upp svenska flaggan på läktaren med texten: ”Heja Laholms BTK Serve”.

 

 


Resultat

Annie Stjärnqvist (1:a i Max 400, 9:a i Max 500, 3:a i Max 550)
Klara Stjärnqvist (2:a i Max 400, 1:a i Max 500, 9:a i Max 550)
Vigg Ohlsén (9:a i Max 1150)
Viktor Fredriksson (9:a i Max 650)
Linn Gummerus (9:a i Max 550)
Zebastian Östin (3:a i Max 500 B)
Alexander Östin (3:a i P/F 9 B)
Olivia Lämpegård (2:a i Max 700, 9:a i Max 850)
Karla Fragoso Bengtsson (2:a i Max 1000, 9:a i Max 1250)
Kaj Karlsson (5:a i Max 1600, 9:a i Max 1500)
Gustav Pärsén (1:a i Max 1600, 5:a i Max 1750)

Mik Pramgård, Noah Engstrand, Stefan Erlandsson, Zack Viebke och Ebba Fredriksson vann många matcher och set, men hade nog lite otur i lottningen. Om ett halvår kan resultatlistorna se helt annorlunda ut.
Alla resultat

Inte konstigt att det blev så många fantastiska resultat, då spelarna nästan överträffade sig själva. Att ha skoj och bli motiverad är så mycket bättre än krav och måsten, är vi helt övertygade om. Vi skall heller inte glömma att våra ungdomar håller på med andra intressen samtidigt såsom, friidrott, gymnastik, orientering, musik, teater, fotboll, skolan etc. Vi tränar normalt två gånger i veckan, men de finns möjligheter till de som vill träna mer. Bl.a. har de fått inbjudan ifrån pensionärerna, som gärna vill sparra mot dem. Vi försöker lyssna in vad våra barn och ungdomar själva vill.

Tack till Maria och Gustav som lett våra ungdomar till framgångar på olika plan. Även Malcolm som tagit över efter Maria, fortsätter på samma spår. Dessutom tack till våra unga tränare Vigg, Zack, Defne och Olivia. De gör redan ett bättre jobb än de anar. En tränarkurs kommer att bekräfta deras arbete.

Vi åkte iväg som en klubb och kom tillbaka som en stor familj, var den första kommentaren jag (Kaj) hörde efter hemkomst.

Ett stort tack till Kerstin, Daniel och Moa Blom som skapade den fond efter Christer, som möjliggjorde denna klubbresa! Det kändes som att Christer var närvarande på denna klubbresan, som var hans önskan att komma till stånd.

Relaterade inlägg

Resultat från KM för ungdomar

I tisdags spelades KM för ungdomar i hallen. Här kommer lite resultat.

Öppet Hus 6 juni (Nationaldagen)

I samband med Nationaldagen i stadsparken på torsdag 6 juni, har Servehallen öppet som tidigare år. Nytt för i år, är vår alldeles egen orkester som spelar…

Orange Grupp – avslutning 29/5

Sista träningen för säsongen för Orange Grupp blir på onsdag 29 maj.

Guld till Kaj i dubbel på Veteran-SM

Veteran-SM spelades i helgen uppe i Uppsala. Kaj ställde upp i Herrsingel-75 och Herrdubbel-75.Han vann sin pool och tog sig till slutspel, där han fick “oturen” att…

Malcolm trea i Hillerød Pinsecup

Malcolm var i Danmark i helgen, där han gick till semifinal i Klass 1 på söndagen och fick med sig ett hedersamt brons hem. På tävlingen hade…

SPF Förbundsmästerskap 4-5 maj

Lördag, söndag 4-5 maj, spelade SPF Seniorerna förbundsmästerskap i Göteborg. Med från vår klubb fanns Ingemar Börjesson (Veinge-Tjärby SPF). Han spelade i singelklassen 75+ på lördagen, fyra…