Klubbresa till Gråbo, 29 sept – 1 okt

En mycket lyckad klubbresa till Christer Bloms minne.

Resan gick till Lekstorps Höstpool i Gråbo med två tävlingsdagar och övernattning långt ut i skogen. Här bodde vi i en scoutstuga (Lövsjöstugan) intill Stora Lövsjön med möjligheter till bastu, bad, kanotpaddling m.m. Spelarna bestod av 16 st med åldersspann från 9 år till 74 år.

Markpersonalen som bestod av 5 föräldrar fixade mat, körningar, aktiviteter och annan service på ett oöverträffat sätt. Vi blev dock mycket förvånade över att det fanns en ”supercoach” bland dessa, trots att han inte hade några pedagogiska, psykologiska eller några tekniska pingiskunskaper överhuvudtaget, vad vi känner till. Han blev tingad på direkten av den tjejen som upptäckte honom, medan hans egen dotter blev mycket konfunderad. En sådan här talang måste vi ta till vara.

Vad han sa vid varje match, fick vi aldrig veta, men det diskuterades livligt senare på kvällen. Ett förslag var att han skulle leda en kurs på Teneriffa för blivande ”supercoacher” i klubben. Dock lades detta förslag åt sidan, då vi andra tyckte att det var nog att, ”ta i lite för mycket”.

Resultatet blev att alla ville testa ifall de kunde bli supercoachare och sprang runt i pingishallen för att leta efter någon som inte blev coachad.

När fler och fler tävlat färdigt blev det gott om coacher, som blev till en hel hejarklack, vid de sista matcherna. Någon hade till och med hängt upp svenska flaggan på läktaren med texten: ”Heja Laholms BTK Serve”.

 

 


Resultat

Annie Stjärnqvist (1:a i Max 400, 9:a i Max 500, 3:a i Max 550)
Klara Stjärnqvist (2:a i Max 400, 1:a i Max 500, 9:a i Max 550)
Vigg Ohlsén (9:a i Max 1150)
Viktor Fredriksson (9:a i Max 650)
Linn Gummerus (9:a i Max 550)
Zebastian Östin (3:a i Max 500 B)
Alexander Östin (3:a i P/F 9 B)
Olivia Lämpegård (2:a i Max 700, 9:a i Max 850)
Karla Fragoso Bengtsson (2:a i Max 1000, 9:a i Max 1250)
Kaj Karlsson (5:a i Max 1600, 9:a i Max 1500)
Gustav Pärsén (1:a i Max 1600, 5:a i Max 1750)

Mik Pramgård, Noah Engstrand, Stefan Erlandsson, Zack Viebke och Ebba Fredriksson vann många matcher och set, men hade nog lite otur i lottningen. Om ett halvår kan resultatlistorna se helt annorlunda ut.
Alla resultat

Inte konstigt att det blev så många fantastiska resultat, då spelarna nästan överträffade sig själva. Att ha skoj och bli motiverad är så mycket bättre än krav och måsten, är vi helt övertygade om. Vi skall heller inte glömma att våra ungdomar håller på med andra intressen samtidigt såsom, friidrott, gymnastik, orientering, musik, teater, fotboll, skolan etc. Vi tränar normalt två gånger i veckan, men de finns möjligheter till de som vill träna mer. Bl.a. har de fått inbjudan ifrån pensionärerna, som gärna vill sparra mot dem. Vi försöker lyssna in vad våra barn och ungdomar själva vill.

Tack till Maria och Gustav som lett våra ungdomar till framgångar på olika plan. Även Malcolm som tagit över efter Maria, fortsätter på samma spår. Dessutom tack till våra unga tränare Vigg, Zack, Defne och Olivia. De gör redan ett bättre jobb än de anar. En tränarkurs kommer att bekräfta deras arbete.

Vi åkte iväg som en klubb och kom tillbaka som en stor familj, var den första kommentaren jag (Kaj) hörde efter hemkomst.

Ett stort tack till Kerstin, Daniel och Moa Blom som skapade den fond efter Christer, som möjliggjorde denna klubbresa! Det kändes som att Christer var närvarande på denna klubbresan, som var hans önskan att komma till stånd.

Relaterade inlägg

Resultat från Sydsvenska Mästerskapen & Särösmashen

I helgen spelades Sydsvenska Mästerskapen i Halmstad Arena. Olivia Lämpegård blev trea i Flickor-14.Karla Fragoso Bengtsson blev femma i Flickor-16, efter en jämn kvartsfinal.Zebastian Östin blev trea…

📌 Div 2 Damer, sammandrag lör 9/12

På lördag spelar vårat damlag i Div 2 på hemmaplan i sammandrag. Tider och matcher10:00 Kågeröds BTK – Laholm BTK Serve10:00 Rudalens IF – IFK Lund 12:30…

Motionärer (damer), torsdagar

En satsning med hjälp från Ping Pong Power i lilla hallen, torsdagar 17.00 – ca 18.00, under tränaren Lisa Ottosson. Start på torsdag 30/11. Alla tjejer/kvinnor är…

Stadskamp hemma mot Halmstad

I går var det hemmamatch mot Halmstads veteraner. Det var långa matcher, en hel del femsetare.

Vinster i Div 3 och 5

Trots sjukdomar i A-laget, lyckades de vinna båda sina matcher borta mot Halmstad och Våxtorp i lördags. Halmstad BTK D – Laholms BTK Serve 6-8Laholm BTK Serve…

Hallands-DM

Hallands-DM spelades i lördags i Falkenberg, där segrarna kvalificerar sig till SM och Ungdoms-SM till våren 2024. I Flickor-16 spelade Karla Fragoso Bengtsson (etta), Tuva Edvinsson (tvåa)…