Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Hallands Idrottsförbund


Vart vill vi med föreningen och vad står vi för? Viktiga frågor behandlas när Frillesås rid- och körklubb samlas för att jobba med föreningsutveckling. Helgen blir också ett forum för att stärka gemenskapen och engagemanget i föreningen.
 
Debattartikel: Hallands idrottsrörelse jobbar för att inkludera, skapa gemenskap, stärka folkhälsan och sprida rörelseglädje i hela länet. Men för det krävs tillgång till ändamålsenliga idrottsanläggningar och idrottsmiljöer – i dag och i framtide...
 
Att ha vuxna förebilder av båda könen är viktigt för föreningen. Samtidigt har det visat sig svårt att få kvinnor på ledaruppdragen. För att lösa ekvationen försöker Fyllinge IBK testa nytt.
 
Varierat motstånd, fler utmaningar och skönare träningshäng. Det är bara några av de fördelar ungdomarna i Halmstad badmintonklubb ser med gemensamma träningar för killar och tjejer.
 
Närmare fyra av tio halländska idrottsföreningar uppger att platsen som de använder är i stort behov av renovering. Det visar Riksidrottsförbundets undersökning om idrottens anläggningssituation som presenterades under RF-SISU Hallands temadag.
 
Fotboll har varit en stor del av hans liv så länge han kan minnas. En del av livet som stått för glädje, utveckling och gemenskap. Nu vill Güncel Ömer Ge tillbaka till idrotten genom sitt arbete som idrottskonsulent med fokus på Värdefullt.
 
Simning, volleyboll och musikal. Det är tre ord som beskriver Jenny Bergflink. Men för att göra vår senaste idrottskonsulent, med fokus på Värdefullt, rättvisa får man inte glömma nyfikenheten på människor och viljan att se alla.
 
En värdegrund som ständigt lever. Bättre struktur för att ta vara på ledarintresset hos klubbens unga och en välkomnande atmosfär. Det är några av de frågor som står allra högst upp på dagordningen hos Henrik Valberg, utsedd till årets ledare 2022.
 
Vi bjuder ett antal lag och träningsgrupper i Hylte kommun på sportbion ”Jag är Zlatan”. Intresseanmäl er till en kul och kostnadsfri biokväll som efterföljs av viktiga reflektioner i laget/träningsgruppen.
 
Hon är inte mer än 19, men med 9 år som tränare och ledare i bagaget har hon redan en gedigen ledarskapsbas att stå på. Hennes mission är att möta varje barn där de befinner sig. Nu har hon utsetts till guldklubbens ledarskapsstipendiat.
 
Katrinebergs folkhögskola startar ny idrottslinje. Utbildningen omfattar två terminer och vänder sig till dig som vill ägna ett läsår åt att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom fysisk och psykisk hälsa.
 
Det blev ett välbesökt evenemang när RF-SISU Halland och Halmstads kommun bjöd in till föreningsforum. På dagordningen stod mingel, panelsamtal och frågestund.
 
Efter två tuffa år är det dags att starta om. Föreningar som drabbats hårt under pandemin bjuds in till en temakväll med fokus på ekonomiskt stöd och andra resurser som finns för att hjälpa er i återstartsarbetet.
 
Glädje, inspiration och förmågan att se varje barn. Det är några av de egenskaper som kännetecknar Alice Ljungbergs ledarskap. Nu har hon utsetts till årets unga ledare.
 
Idrott för äldre är en satsning som nu pågått under ett par år. Runt 20 föreningar i Halland har redan dragit igång verksamhet medan ytterligare ett gäng står i startgroparna. Häromkvällen fick de chans att utbyta erfarenheter med varandra.
 
12


Arvsfonden 

 
irlogo.gifblom_90


hjartstartare

Postadress:
Laholms BTK Serve - Bordtennis
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Besöksadress:
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: 043013420
E-post: info@laholmsbtkserve...

Se all info