Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Hallands Idrottsförbund


För att hjälpa alla de föreningar som just nu funderar på hur en ansökan går till, vilka verifikationer och underlag som krävs och hur man praktiskt går tillväga anordnar RF-SISU Halland tre informationsträffar nästa vecka.
 
Coronaviruset har satt djupa spår i stora delar av samhället. Idrotten är en av de sektorer som drabbats allra hårdast. Inställda tävlingar, matcher och tävlingar utan publik och byte av träningshallar är bara några av alla svårigheter.
 
Under coronapandemin har många föreningar i idrottshalland valt att ställa om istället för att ställa in. SS Kaparen i Gottskär satsade på folkbildning och utbildning under anpassade former och den anrika seglarskolan − i ny tappning – blev en...
 
Är du sugen på att komma igång men har lite svårt att veta hur? Har du passerat 60 och känner att du behöver fylla på inspirationen med tips och tips kring kost och träning?
 
En skön promenad, några rörlighetsövningar och lite fika på slutet. Mer än så behövs inte för att skapa ett lyckat pass inom ramen för Idrott för äldre. I Frillesås har Löftadalens dragkampklubb tagit tag i taktpinnen.
 
Full fart framåt. Så skulle barnens inställning under Idrottens dag kunna beskrivas. Frösakullskolan är en av de fyra skolor i Halmstad som valde att delta. Där bjöds barnen på bland annat skogspromenad, hopprepsutmaning och hinderbana under dagen.
 
Bättre ekonomi, större utbildningsmöjligheter och vikten av att kunna bedriva systematiskt folkbildningsarbete. Det är några av faktorerna bakom födelsen av Studieförbundet RF-SISU Halland Idrottsutbildarna. Nu fyller verksamheten 35 år.
 
 
I helgen träffades styrelsen för RF-SISU Halland för att vässa sina arbetsformer och arbeta med styrelseutveckling. Ett både viktigt och roligt arbete som ger styrelsen kraft och möjlighet att ta sig framåt tillsammans.
 
Vill du leda folkbildning i din förening, eller utvecklas som folkbildare? Häng med på våra digitala träffar för att utvecklas som ledare för folkbildning i föreningen.
 
Nu startar fortsättningsutbildningen för tränare i Halland. Först ut är Kungsbacka med start 19 oktober.
 
Sportsommar och Forumteater har mött 5 000 barn i Halland i sommar. Det osar rekord för satsningarna som i våras var på vippen att inte kunna genomföras.
 
I september bjuder RF-SISU Halland in till mötesplatser för unga idrottare i samtliga halländska kommuner. Det blir en dag med ny kunskap och gemenskap och starten på ett nätverk som kan utvecklas och växa på era villkor. Välkomna!
 
Tisdag 25 augusti 2020 är sista datum för ansökan om LOK-stöd för våren 2020. Har ni frågor om hur vårens aktiviteter ska redovisas? Vi finns här för att stötta er förening.
 
En solig dag kan Livräddarna Tylösand ha 50 000 besökare att vaka över. Deras ideella insatser skapar trygghet och räddar liv. Bakom föreningens 60-åriga historia finns ett enormt engagemang och en ständig process av utbildning och folkbildning.
 
12


Arvsfonden 

 


blom_90


hjartstartare

Postadress:
Laholms BTK Serve - Bordtennis
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Besöksadress:
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: 043013420
E-post: info@laholmsbtkserve.se

Se all info
Bendt Bil