Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Hallands Idrottsförbund


En solig dag kan Livräddarna Tylösand ha 50 000 besökare att vaka över. Deras ideella insatser skapar trygghet och räddar liv. Bakom föreningens 60-åriga historia finns ett enormt engagemang och en ständig process av utbildning och folkbildning.
 
Idrotten är en stark motor för folkhälsa och samhällsutveckling. Att våra föreningar får fortsätta det arbetet är en förutsättning för social hållbarhet. Därför behövs en förlängning av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen.
 
Till hösten erbjuder vi på RF-SISU Halland massor med utbildning och folkbildning på nya teman med nya spännande utbildare. Nedan följer några exempel. Håll utkik på våra utbildningssidor!
 
Halländska idrottsföreningar får dela på totalt 7,6 miljoner kronor i statligt coronastöd. "Behovet är större, men pengarna gör skillnad för den lokala idrotten" säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.
 
Det har varit en vår med stora prövningar. Länets idrottsföreningar har drabbats hårt av coronakrisen och gjort ett fantastiskt jobb för att ställa om och fortsätta det arbete som gör skillnad för hallänningarna varje dag. Tack för ert engagemang!
 
SM-veckan sommar 2020 som skulle arrangerats i Halmstad ställdes in på grund av corona. Nu står det klart att Halmstad kommer att få arrangera SM-veckan sommar 2021 istället. Det medför att SM-veckan sommar i Linköping arrangeras 2022 och Umeå 202...
 
När RF-SISU Halland summerar utbildningsvåren 2020 står en pandemi i centrum – som fört med sig helt nya metoder, ämnen och målgrupper för utbildning och folkbildning.
 
Den 15 maj stängde ansökan för det statliga coronastödet till idrotten. 148 halländska föreningar har ansökt om ekonomiskt stöd för förlorade inkomster under coronakrisen. Det motsvarar en tredjedel av länets barn- och ungdomsföreningar.
 
RF-SISU Hallands kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga genomförs under anpassade former i år. 90 unga feriearbetare laddar just nu för att möta barn i hela länet. Och det märks att många vill satsa på en aktiv hemester.
 
Under coronapandemin passar fler på att umgås och idrotta utomhus och det märks på discgolfbanan i Håstens fritidsområde. För att trygga sina besökare bygger Varbergs Discgolf ut med ideella krafter och stöd från lokala organisationer.
 
Halland är ett av sex distrikt i landet som får ta del av Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre. Pengarna ska användas till att stötta föreningar i länet som vill starta upp, eller utveckla verksamhet för målgruppen 65 plus.
 
Den 16-20 maj anordnar vi digitala utbildningsdagar med något för alla. Häng med på föreläsningar om trygg idrott, ungt ledarskap, kommunikation, motivation och idrott för äldre. Utbildningarna är till allra största del kostnadsfria.
 
Rörelseglädje, engagemang och folkbildning stod i fokus när Laxbuggarna intog Laxön. Föreningen satsar på utveckling under anpassade former och blickar framåt tillsammans med RF-SISU Halland, när corona har satt dansgrupperna på paus.
 
Kompensationsstödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen. Syftet med stödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att kunna fortsätta bedriva idrott och evenemang.
 
Riksidrottsförbundet har skickat ut en enkät till alla idrottsföreningar i Sverige för att få veta hur coronakrisen påverkar föreningarnas ekonomi. Svaren blir ett viktigt underlag i dialogen med regering och kommuner om stödinsatser till idrotten.
 
12


Arvsfonden 

 


blom_90


hjartstartare

Postadress:
Laholms BTK Serve - Bordtennis
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Besöksadress:
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: 043013420
E-post: info@laholmsbtkserve.se

Se all info
Bendt Bil