Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet 2017/18

29 MAJ 2018 11:40
  • Skapad: 29 MAJ 2018 11:40

Ordförande har ordet 2017/2018

En säsong som har satt Laholms BTK Serve och Servehallen på kartan, med en verksamhet som ökar. Detta framkallar ett behov av att diskutera klubbens organisation, mål och visioner, för framtiden och dess anpassning till ett föränderligt samhälle.
Tidpunkten för denna diskussion om Laholms BTK Serves framtid kan inte vara mycket bättre, så därför bör man ta tillfället i akt. Det finns en fantastisk fin anda i hela klubben.

Våra fina och duktiga ungdomar har gått framåt och tränar nu även tillsammans med våra seniorer. Dessutom har man har spelare i A, B och C-lag. Erik Nilsson tog brons i dubbel på Ungdoms-SM och silver på Klubbmästerskapet för seniorerna. Hans pappa Tommy gjorde en minst lika stor prestation i dubbel (påstås det), då han tog silver trots dragandes med en gammal man. De övriga ungdomarna ligger inte långt efter, utan även de har börjat utmana seniorerna. Gustav Pärsén och Jesper Hjelm har gått sin första tränarutbildning ”Plattformen”, och flera yngre spelare har provat på som hjälptränare i 8-10 gruppen.

På tränarsidan har väl aldrig klubben haft så lite bekymmer som detta år. Mikaela Karlsson har rekryterat och lett tränarstaben med hjälp av Agnes, Maria, Sofia, Jimmy, föräldrar och yngre hjälptränare. Dessutom har klubben haft gästtränare som Marcus Sjöberg och Liam Pitchford.
Det moderna och nya tänket som klubben går i bräschen för införlivar man i verksamheten. Vi har haft träning på högsta Elitnivå som förväntas fortsätta och utvecklas till nästa år. Tränare som brinner för sin uppgift och klubben är guld värda.

På seniorsidan har pappor som tränat med sina barn själv blivit så duktiga att man börjat utmana om platserna till seriespel. (t.ex. Ulf Thorén). Aldrig har väl klubben haft så många som tränat på måndagskvällar. Fullt i hallen, visserligen lite tillsammans med 11-15 gruppen. Även på onsdagar har det varit mycket folk. Jan Isaksson har varit ett föredöme och drivkraft i denna träningsflit och dragit med sig fler. Pingisnörden och materialspecialisten Christer Blom backade upp.

Pensionärerna slog Falkenberg med 3-2 i lag-matcher och fick sin första seger. Blom tog återigen en bronsmedalj i dubbel på Veteran-SM, och undertecknad blev 19:e man på Veteran-EM bland 200 startande i klassen. Aktiva pensionärer ökar i föreningen så kanske behöver vi öppna upp, för en förmiddag till. Ett nytt löpband införskaffades.

För att marknadsföra Lag-VM i Halmstad fick vi 12 st. pingisbord att dela ut i Kommunen till skolor, äldreboende m.fl. Det har väl aldrig spelats så mycket pingis på länge i Laholms Kommun. Under och runt Lag-VM marknadsförde klubben Servehallen på olika sätt. Man hade besök ifrån Tyskland, Ungern, Schweiz, Indien m.fl. Visst pratades det om Laholms BTK Serve och Laholm i Arena-hallen bland de internationella spelarna. I en monter i Arena-hallen fanns Victas (ett multistort japanskt företag). En tysk och en japan stod där och när jag nämnde att vi hade Victas matchställ, så sa de genast:” Aha, Laholm”.
Skoj var också att Anders Johansson slog in invigningsslaget mot Jörgen Persson, och Fredrik Håkansson gjorde debut som TV-kommentator när damlandslaget spelade. Två lag-världsmästare med moderklubb Laholms BTK Serve.. Halmstads damlag spelade kvartsfinal i pingisligan mot Arvika i Servehallen och vann med 5-2 i en avgörande match.

Familjepingisen har blivit en succé med mellan 30-50 besökare under en period på sex-sju veckor. Antalet kan dock skifta mycket beroende på vädret och tid på året, men totalt är det många olika individer som besökt oss på söndagarna. Den har visat sig vara en utmärkt rekryteringsbas till ordinarie verksamheter. Spontanverksamhet är det som är mest framgångsrikt i Sverige idag och här finns stora möjligheter för utveckling. Med Servehallens förutsättningar och läge går spontanpingis att utvecklas betydligt och hallen användas mer, när den ändå står tom.
Familjepingis och olika projekt som står i startgroparna har sociala inslag, vilket gör att vi kan söka bidrag. Vägar öppnas för nya pingisspelare, ledare och funktionärer till klubben.

Den fantastiska loppisen fortsätter att ”glänsa”, ledd av Birgitta, Kjell-Arne och numera även Eva. Den mycket omtalade och populära ”turkiska bastun, utmanas nu av en ”lyxtoalett ifrån 1891”. Vi får låta Bengt testa denna också och uttala sig om vilken som är bäst.

Servehallen i toppform!! Under året skulle taket på gamla delen av hallen läggas om, men eftersom företaget gick i konkurs blir det nu under sommaren. Sedan har vi fått in fiber, spis, diskmaskin, fyra VM-bord och nya barriärer. Ljuset i gamla delen av hallen tvingades vi renovera. Alla ljusrör och routern byttes. Luft/luft installerades för att spara uppvärmningskostnaderna, och vid vissa tillfällen köra kyla, så att läger kan säkerställas under sommaren. Vi passade även på att sätta ett eluttag på södersidan för t.ex. husbil till föräldrar som medverkar vid läger.

Verksamheterna bara fungerar, tack vare alla idag aktiva eldsjälar, medhjälpare och styrelsemedlemmar. Allting går att göra bättre och man behöver kanske strukturera upp verksamheterna lite mer för att kunna möta framtiden på ett smart sätt.

Sammanfattningsvis har Laholms BTK Serve marknadsfört sig både nationellt och internationellt.
Aldrig har så många spelare och besökare varit i hallen under ett år. Det hade varit intressant om man dokumenterat antalet dagliga besökare.
En stark grund har byggts att stå på, så det finns bra förutsättningar att utveckla både ekonomin, pingisen och övrig verksamhet.
Samverkan har varit ett ledord till pingisklubbar och andra berörda aktörer. Många positiva kontakter har skaffats.

Avslutningsvis. Visserligen börjar synen och hjärnkontoret försämras, men jag kan bara se framgångar inom alla områden och verksamheter. Därför tycker jag alla skall vara stolta över sig själv och klubben. En otroligt fin anda och trygghet finns i gemenskapen. Vi skulle kunna sitta lugnt och bara åka med på ”vågen”. Problemet är att allt annat förändras runt om oss och då är det lätt att komma på efterkälken. Bättre då att ligga i framkant ifall klubben skall bestå i många år framåt.

Ett jättetack till alla.
Kaj Karlsson, ordförande Laholms BTK Serve

Skribent: Kaj Karlsson
Epost: Adressen Gömd


Arvsfonden 

 


blom_90


hjartstartare

Postadress:
Laholms BTK Serve - Bordtennis
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Besöksadress:
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: 043013420
E-post: This is a mailto link

Se all info
Bendt Bil