Hoppa till sidans innehåll

Från helgens Ungdoms-SM

07 MAJ 2019 08:45
I helgen spelades USM i Skövde. För första gången hade vi tre st spelare med på tävlingen.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2019 08:45

Vi har haft en fantastisk helg på USM i Skövde. Till detta har tre ungdomar kvalificerat sig vilket är ett framsteg för klubben. Tillsammans med de duktiga tränarna Michaela o Istvan har ungdomarna genomfört ett strålande USM med fint spel och fina framgångar👍👍👍.


Wilma Thorén med sin dubbelpartner
Johanna Johansson (Ängby).


Wilma startade lite nervöst mot pool- ettan, hon låg under med 2-0 men kom igen till 2-2 men föll sedan i skilje. Trots förlusten var Wilma glad för att hon spelat så bra, vilket är en oerhörd styrka. Efter detta blev det två raka segrar vilket gjorde att hon blev pool- etta och tog sig vidare till A- slutspel på sin SM debut. Där blev det förlust i första matchen. Därefter var det dags för dubbel. Wilma spelade med en tjej från Ängby. De slog ett dubbelpar från Halmstad i kvalmatchen. Det blev ytterligare en vinst innan det blev förlust i kvartsfinalen mot en första-sidad spelare. De slutade på en fin femteplats👏👏👏. Fantastiskt att se Wilmas offensiva positiva spel. Det ska bli kul att följa hennes framtida utveckling i hagarna.

Arvid började mot en Stockholmskille, förlust med 3-1, trots det var Arvid glad och nöjd med sin insats vilket är en fin styrka. Därefter vann han nästa match med 3-0 efter ett bra spel. I sista gruppspelsmatchen förlorade han med 3-1 vilket gjorde att han hamnade i B- gruppspel. Där förlorade han mot killen som senare blev finalist. Tyvärr fick Arvid ingen partner i dubbelspelet på grund av en för sen avanmälan vilket var oerhört tråkigt för Arvid. Det var en bra SM- debut för Arvid med ett positivt spel. Jag ser fram emot att fortsätta följa hans framtida spel👏👏👏.

Erik började gruppspelet med en skön seger med 3-1. Därefter blev det förlust med 1-3 mot en duktig Ängby-spelare. Han slutade pool- spelet med en vinst med 3-0 och var därmed klar för A-slutspel. Började fantastiskt mot en högt rankad spelare, ledde med 2-0 i set o ledde med 5-0 i tredje. Därefter tappade Erik lite av sitt spel o motståndaren höjde sig. Det slutade med en hedersam förlust med 4-2. Därefter var det dags för dubbel i par med Jacob Bremberg från Sölvesborg. Det började med en kvalmatch, efter ett inte så övertygande spel vann de med 11/9 i skilje. Därefter vann de nästa match med 3-0 efter att kvaliten på spelet successivt blev bättre. I åttondelsfinalen blev det en holmgång mot ett halländskt par. Det blev en riktig rysare, efter att ha hämtat upp ett underläge föll de med 11-8 i skilje. Erik skall vara nöjd med sitt USM efter att ha spelat bra pingis o stått sig bra i den hårda konkurrensen👏👏👏.

Vill tacka våra tränare för deras engagemang som bidragit till både set- vinster o match- vinster👍. Framförallt har de skapat en gemenskap o bidragit med taktiska tips och bra feed- back vilket är avgörande för spelarnas resultat. Spelarna har kännt ett bra stöd o vi föräldrar har kunnat sitta på läktarna o njuta av våra härliga ungdomar o tränare.

Tack, vi hoppas att vi får återuppleva detta igen ❤️❤️

Resultat


Tränarna Michaela Karlsson
och Istvan Moldovan.


Uffe, Wilma och Michaela.


Erik Nilsson och Istvan.


Gemensam frukost.


Hotell Scandic Billingen där våra spelare bodde.


Epost: Adressen Gömd


Arvsfonden

 


Vi finns även på:

 

 


Stöd vår ungdomsverksamhet!
FöreningsElblom_90


hjartstartare

Postadress:
Laholms BTK Serve - Bordtennis
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Besöksadress:
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: 043013420
E-post: This is a mailto link

Se all info

Klubbens aktiva eldsjälar
Se på Youtube